Köpvillkor

1. KÖP

Vid beställning från trabolaget.se gäller avtal om köp först när vi bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse via e-post. Förekommer det felaktigheter (t. ex. felaktigt pris eller tryckfel/felskrivning) i orderbekräftelsen förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand.

Träbolaget i Ljungbyhed AB reserverar sig från leverans i de fall då lagersaldot varit felaktigt vid tidpunkten för kundens beställning. Kan inte trabolaget.se leverera enligt bekräftelse kommer kund kontaktas via e-post.

All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

trabolaget.se förbehåller sig rätten att endast ingå avtal om köp inom Sverige.

2. ÅLDERSGRÄNS

Träbolaget i Ljungbyhed ingår endast avtal med myndiga personer (över 18 år).

3. PRISER

Samtliga priser på djurochnatur.se anges inklusive moms men exklusive frakt samt eventuell fakturaavgift. Träbolaget i Ljungbyhed AB reserverar sig för eventuella pris- och tryckfel. Vid uppenbart felaktigt priser på produkter förbehåller vi oss rätten att avbryta beställningen, i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning. Priserna som visas i webshopen är endast giltiga online och kan skilja sig från fysiska butiker.

Avvikelse från villkoren är giltiga endast om båda parter har signerat särskilt avtal som reglerar detta.

REALISATIONS- OCH KAMPANJVAROR

Priser på kampanj- eller realisationsvaror (rea-varor) gäller till utsatt datum eller till varan har tagit slut på vårt lager. I de fall där slutdatum saknas gäller pris till vi väljer att ta bort kampanjen.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Försäljning på trabolaget.se sker endast till privatpersoner och vi erbjuder Klarna Checkout som betalningsalternativ. Företag som vill handla mot faktura hänvisar vi till våra fysiska butiker.

BETALNINGSMETODER

Träbolaget i Ljungbyhed erbjuder i samarbete med Klarna direktbetalning, kontokortsbetalning, delbetalning samt fakturabetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på “Slutför köp” godkänner du  Träbolaget i Ljungbyhed AB:s Köp- och leveransvillkor.

DIREKTBETALNING

Direktbetalning genom Klarna Checkout kan användas av dig som har internetbank hos Svenska Handelsbanken, SEB, Swedbank eller Nordea. När du genomför ett köp skickas du vidare till Internetbanken för inloggning och pengarna dras direkt från ditt konto när du godkänt ditt köp.

KORTBETALNING

Kortbetalning via Klarna kan användas av dig som använder VISA, Mastercard och American Express utfärdade av en svensk bank. Vid betalningstillfället fylls kortnummer, giltighetstid och CSV-kod i, i angivna fält. När köpet är utfört reserveras pengarna på ditt konto och dras från kontot vid leveranstillfället. Inga kortuppgifter lagras hos oss, utan de sparas hos vår samarbetspartner Klarna som innehar SSL-certifikat och uppfyller kraven för de så kallade Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS).

FAKTURA

Träbolaget i Ljungbyhed erbjuder fakturabetalning i samarbete med Klarna. Fakturan skickas via e-post i samband med att din beställning lämnar vårt lager. Fakturan har en förfallotid på 20 dagar. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift samt dröjsmålsränta med 10% plus gällande referensränta. Vid beställning mot faktura görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen via post eller digital brevlåda. Tänk på att vid betalning med faktura sker leveransen endast till folkbokföringsadressen.

DELBETALNING

Du har också genom Träbolaget i Ljungbyhed samarbete med Klarna möjligheten att dela upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. du ser enkelt vad din månadskostnad kommer att bli och du får alla dina köp samlade på en månadsfaktura. Det ger dig bra en överblick och du betalar bara en aviavgift. Du kan självfallet när som helst betala av den återstående skulden. Se här för fullständiga villkor gällande att dela upp betalningen.

trabolaget.se använder sig av betalningsalternativ tillhandahållna av Klarna. Klarnas Dataskyddsinformation kan du läsa mer om på följande länk: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy

Samtliga betalningsalternativ/köpvillkor kan läsas på följande länk: https://www.klarna.com/se/villkor/ 

ÅTERBETALNING

Träbolaget i Ljungbyhed återbetalar pengar inom 30 dagar från den dag överenskommelse om återbetalning träffats. 

SWISH

Du betalar snabbt och enkelt via Swish med din mobiltelefon. Ladda ned Swish-appen och följ instruktionerna i kassan när du ska betala.

5. FRAKT OCH LEVERANS

I kassan kan du välja mellan olika leveransalternativ.

För att se fraktpriset för en produkt lägger du den i kundvagnen och går till kassan. Frakten är beroende av vikt och typ av produkt som du beställer. Vi skickar din leverans med DHL.

LEVERANSTID

Normal leveranstid är 2–5 arbetsdagar beroende på när på dygnet du lägger din beställning. Vi strävar självklart efter att uppnå så kort leveranstid det bara är möjligt.  Maxvikt på pall är 800 kg. För tyngre leveranser vänligen kontakta våra säljare. Kontaktuppgifter hittar du här.

LEVERANSMÖJLIGHETER

MYPACK COLLECT / OMBUD

 • Paket mindre än 20 kg levereras till ditt lokala DHL ombud.
 • Avisering fås via SMS när paketet är framme.
 • Giltig legitimation krävs.
 • Vid detta leveransalternativ gäller en maxstorlek på paketet om 20 kg, längd om 150 cm och/eller omkrets om 3 m.
 • Obs! För Ej uthämtade paket tar vi ut en avgift på 450 SEK.
 • Paket som överstiger maxmåtten för ditt lokala utlämningsställe kommer att skickas till närmsta terminal där du kan välja att hämta ut det eller boka en hemleverans.

LEVERANSFÖRSENING

Eventuella leveransförseningar meddelas till dig via e-post. Om du inte är nöjd med ett nytt leveransdatum kan du alltid avbryta din order. En order kan avbrytas genom att du tar kontakt med oss via e-post eller telefon.

TRANSPORTSKADOR

Om du har mottagit en transportskadad produkt så skall detta anmälas direkt till transportören, om skadan är synlig vid leverans. Dold skada skall anmälas inom 7 dagar för att vinna beaktande. Anmälan vid dold skada görs till Träbolaget i Ljungbyhed på trabolaget.se.

FELAKTIG PRODUKT

Har du mottagit en felaktig produkt ska detta omedelbart anmälas direkt till Träbolaget i Ljungbyhed.

6. ÅNGER- & RETURRÄTT

Vid köp från Träbolaget i Ljungbyhed tillämpas 14 dagars ångerrätt. När du hänvisar till din ångerrätt behöver du kontakta oss inom 14 dagar från leveransdag. Du behöver sedan returnera varan inom 14 dagar. Du är självklart tillåten att öppna och undersöka varan men om du hanterat varan i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper förbehåller Träbolaget i Ljungbyhed sig rätten att ta ut ett värdeminskningsavdrag.  Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas.

Träbolaget i Ljungbyhed förbehåller sig dock rätten att göra ett avdrag på återbetalningsbeloppet motsvarande det värde som varans värde minskat med till följd av att varan hanterats i större omfattning än vad som är tillåtet enligt lag (dvs. varan kan inte längre anses vara oanvänd/oskadd) och/eller förpackningen tillfogats större skada än vad som situationen krävt vid öppnandet av förpackningen. 

Önskar du som kund att returnera dina varor, som du köpt i Träbolaget i Ljungbyhed webbshop, Står Ni för kostnaden för returen. 

Varor som returneras utan överenskommelse krediteras ej. Beställningsvaror och prisnedsatta varor bytes eller återköps ej. Kostnader i samband med fakturabetalning återbetalas ej.

Returer skickas som paket till nedan angiven returadress:

Träbolaget i Ljungbyhed AB Ljungbygaten 25 26452 Ljungbyhed

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT RETURNERA VAROR:

 • Fyll i blanketten under reklamation 
 • Du kan även använda Konsumentverkets ångerblankett.
 • Se till att varorna är väl förpackade och att returblanketten ligger med i försändelsen.
 • När returen inkommit till oss behandlar vi ditt ärende inom 10 arbetsdagar och kontaktar dig vid eventuella frågor. 
 • Vid hänvisning till ångerrätten sker återbetalning till samma betalsätt som valts vid orderläggningstillfället.


Du kan läsa mer om ångerrätt vid distanshandel på Konsumentverkets hemsida.

7. REKLAMATION

Samtliga varor på Träbolaget i Ljungbyhed omfattas av lagstadgad reklamationsrätt på 3 år. Det är endast ursprungliga fel som omfattas av reklamationsrätten och inte sådana fel som är orsakade av normalt slitage. Reklamation av varor till Träbolaget i Ljungbyhed ska göras inom skälig tid, dock inom 2 månader efter att du mottagit varan. Eventuell tvist skall lösas av Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARNhttps://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden, Box 174 101 23 STOCKHOLM

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Vid upptäckt av ev. fel på en vara och om du vill göra en reklamation kontaktar du oss snarast möjligt via kontaktformuläret.

8. PERSONUPPGIFTER, SÄKERHET OCH SEKRETESS

När du genomför en beställning hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress eller telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje part. Som registrerad kund hos oss har du enligt personuppgiftslagen rätt att begära ut de uppgifter vi lagrar om dig. Om informationen vi lagrar om dig är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska korrigeras eller tas bort ur systemet. Vill du utföra en sådan korrigering eller borttagning av uppgifter måste du kontakta oss via telefon eller kontaktformuläret.

9. COOKIES

En cookie är en textfil som skickas från en webbsida, t.ex. trabolaget.se, till din dator, där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att ge tillgång till olika funktioner på vår webbplats. På djurochnatur.se används cookies för statistik, spara varukorg och moms-inställningar. Om du har ställt in din webbläsare på att inte acceptera användning av cookies kommer du inte kunna använda alla funktioner på vår webbplats. Du kan enkelt ändra inställningar eller ta bort lagrade cookies genom inställningarna i din webbläsare.

10. KONTAKT

Har du andra frågor rörande trabolaget.se kontakta oss via kontaktformuläret. Vi svarar inom 3 arbetsdagar.

11. TVIST

Träbolaget i Ljungbyhed följer Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och European Commission Online Dispute Resolutions (ODR) rekommendationer vid eventuell tvist.

12. FORCE MAJEURE

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Träbolaget i Ljungbyhed AB kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Träbolaget i Ljungbyhed AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Träbolaget i Ljungbyhed AB är inte heller skyldigt att i andra fall ersätta skada som uppkommer om Träbolaget i Ljungbyhed AB varit normalt aktsamt. Träbolaget i Ljungbyhedr AB ansvarar inte i något fall för direkt skada.

13. ALLMÄNT

Följande villkor är tillämpliga på det köpeavtal du som kund sluter med bolaget Träbolaget i Ljungbyhed, organisationsnummer 556476-3869.

Som konsument skyddas du alltid av de i allmänhet tvingande regler som följer av tillämpad lagstiftning. I dagsläget är delar av vårt produktsortiment endast tillgängligt i våra lokala butiker.

Du kan läsa mer om dina rättigheter som konsument på Konsumentverkets hemsida.

Vidare behöver du även se över din integritetspolicy så att den stämmer överens med hur ni behandlar personuppgifter.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.